Even praten met...

“Drukdruk”…het antwoord wat we elkaar al snel geven als iemand vraagt hoe het met ons gaat. In onze maatschappij wordt er veel van ons verwacht. We moeten voortdurend presteren, keuzes maken en willen graag voldoen aan verwachtingen van de mensen van wie we houden. Niet voor niks hebben veel mensen last van hun rug, schouders en nek; soms is de last een beetje zwaar om te dragen. Door alle druk die we voelen, en het tempo waarin we leven is het soms lastig om te luisteren naar ons lijf, te voelen wat we nodig hebben.

“Luisteren is het grootste geschenk wat wij elkaar kunnen geven” (Tine Gerlsma). We hebben allemaal periodes in ons leven dat het “stormt”. Dat al het oude weer eens even tegen het licht gehouden moet worden om te kijken of het nog klopt. Dat we de boel even op een rijtje willen zetten.

Je kunt jezelf alleen goed horen als er iemand is die de tijd neemt om open naar je te luisteren, zonder oordeel, principes en overtuigingen. Die het niet belangrijk vindt  hoe het hoort, of wat de uitkomst van jouw vraag zal zijn.

Ik hoef je niet te coachen. Ik neem de tijd om te luisteren, stel vragen, zodat jij erachter kan komen dat je het antwoord zelf wel weet.